Forma do tarty

Tarta jest jedną z najpopularniejszych dań kuchni francuskiej. Można ją wykonać na wiele sposobów, np. na słodko z jabłkami lub innymi owocami albo w wersji wytrawnej ze szpinakiem i pomidorami. Wykonanie jest banalnie proste, wystarczy starannie wylepić dno i brzegi formy kruchym ciastem a następnie dodać ulubione składniki.

Wykonana jest z wysokogatunkowej stali węglowej, która dodatkowo pokryta została nieprzywierającą powłoką non-stick. Dzięki niej ciasto nie przykleja się do formy i ułatwia jego późniejsze wyciąganie. Powierzchnia ta sprzyja pochłanianiu ciepła, dlatego wypieki zdecydowanie lepiej i bardziej intensywnie są ogrzewane, co przekłada się na zaoszczędzony czas podczas pieczenia. Ponadto jest higieniczna, łatwa w czyszczeniu oraz nie absorbuje żadnych zapachów. Produkt ten zalecamy myć ręcznie przy użyciu miękkiej gąbki oraz ciepłej wody z odrobiną detergentu.

Korzyści i zalety

  • Wykonana z wysokiej jakości stali węglowej, która pokryta jest warstwą non-stick
  • Idealna do pieczenia tart na słodko oraz na słono
  • Ciepło rozchodzi się równomiernie po całej formie co przekłada się na jakość wypieków
  • Łatwa w utrzymaniu czystości
XSCK

Opis

Wysokość
3 cm
Średnica
27 cm
Materiał
stal węglowa
Powłoka
non-stick
Kolor
czarny

Inne produkty z kategorii