Elegancka i praktyczna

Łyżka cedzakowa to narzędzie kuchenne używane do odcedzania potraw z nadmiaru płynu, jak również do wyjmowania stałych składników z bulionów, zup, wywarów i innych płynnych potraw. Jest trwała, odporna na korozję, wysokie temperatury oraz łatwa do utrzymania w czystości.

Jest przydatna do odciskania nadmiaru płynu z gotowanych warzyw, takich jak różyczki brokułu lub kalafiora. Może być także używana do delikatnego wyjmowania jajek ugotowanych na twardo lub do oddzielania płynu od składników stałych, tworząc jedwabiste i gładkie sosy. Na końcu rączki znajduje się oczko, które umożliwia odwieszenie łyżki na kuchenny haczyk.

Ze względu na materiał i wykończenie, łyżka prezentuje się elegancko i nowocześnie. Dzięki stali nierdzewnej łatwo utrzymać ją w czystości. Jest odporna na plamy i zarysowania, co ułatwia utrzymanie estetycznego wyglądu przez długi czas.

Korzyści i zalety

  • Wyciągniesz wszelkie produkty stałe z zup lub bulionów
  • Ergonomiczny uchwyt
  • Łatwa w utrzymaniu czystości
  • Bezpieczna w kontakcie z żywnością
XVHG

Opis

Długość
33 cm
Szerokość
7 cm
Materiał
stal nierdzewna
Kolor
srebrny
Waga netto
98 g

Inne produkty z kategorii