Schludnie wyglądająca zastawa potrafi zmienić o 180 stopni wygląd stołu oraz serwowanych potraw. Warto więc zadbać o to, aby Twój wysiłek wkładany w przygotowanie posiłków dla całej rodziny lub znajomych został dodatkowo zwieńczony przepięknymi naczyniami.
Dlaczego warto wybrać naczynia wykonane z opalu?
Do produkcji wyrobów ze szkła opalowego wykorzystywane są naturalne minerały, wolne od ołowiu i ciężkich metali. 70% surowca stanowi piasek kwarcowy, który wypalany jest w temperaturze powyżej 1400 stopni Celsjusza. W wyniku formowania i innych procesów technologicznych uzyskiwana jest gęsta szklana powierzchnia, całkowicie pozbawiona porów. W ten sposób w naczynia nie wnikają bakterie, mikroorganizmy oraz nie występuje ryzyko wydzielania nieprzyjemnych zapachów.
Nowoczesna technologia produkcji
Unikalna technologia modelowania integralnego oraz specyficzna obróbka hartowania gwarantuje lepszą odporność mechaniczną i wstrząsową. W porównaniu ze zwykłymi szklanymi produktami, naczynia wykonane z opalu są nawet 5 razy bardziej odporne na wstrząsy oraz zarysowania.
Ekologiczne i przyjazne dla środowiska
Produkty ze szkła opalowego są w 100% wykonane z materiałów nadających się do recyklingu i ponownego wykorzystania.
Salaterka Ferno
Wykonana z wytrzymałego oraz błyszczącego szkła opalowego - odporna na nagłe zmiany temperatur i zarysowania. Kwadratowy kształt oraz lekko zaokrąglone rogi wyróżniają salaterkę na tle innych naczyń.
Uwaga: w wyniku procesu modelowania integralnego poszczególne naczynia mogą nieznacznie różnić się między sobą kształtem.
Korzyści i zalety
- Kwadratowy kształt oraz lekko zaokrąglone rogi wyróżniają naczynie
- Wykonana z naturalnych minerałów
- Odporna na nagłe zmiany temperatur i zarysowania
- Gładka powierzchnia ułatwia czyszczenie